A napokban már több képet is láthattunk arról a helyzetről, ami Imolában alakult ki. A heves esőzések miatt áradások alakultak ki.

Az F1 hivatalos közleményben tudatta, hogy az imolai helyzetre való tekintettel nem lehet biztobságos körülmények között megrendezni a hétvégi futamot. Ezért döntöttek a futam törlése mellett. Arról egyelőre még nincsenek konkrét információk, hogy mi lesz a sorsa az imolai futamnak, ám amint vannak fejlemények, természetesen azonnal közöljük az olvasóinkkal.

„Az F1 közössége szeretné kifejezni az együttérzését az Emilia-Romagna régióban történtek miatt. Szeretnénk tisztelettel adózni a helyi mentőszolgátot teljesítők előtt, akik mindent megtesznek a helyiek megsegítéséért. A Forma-1, az FIA elnöke, az illetékes hatóságok, köztük az illetékes miniszterek, az Olasz Automobil Klub elnöke, Emilia Romagna régió elnöke, a város polgármestere és a promóter közötti megbeszéléseket követően úgy döntöttünk, hogy nem tartjuk meg az imolai versenyhétvégét. A döntést azért hoztuk meg, mert a szurkolók, a csapatok és a személyzet számára nem lehetséges a rendezvény biztonságos megtartása, és ez a helyes és felelősségteljes döntés, figyelembe véve a régió településeinek és városainak helyzetét. Nem lenne helyénvaló további nyomást helyezni a helyi hatóságokra és vészhelyzeti szolgálatokra ebben a nehéz időben.” ”- áll a közleményben.