Hivatalosan is megnyitották a Balaton Park Circuit Magyarországon. A pálya tulajdonosai komoly célokat tűztek ki. Az FIA Grande 1 státuszára pályáznak.

A Balaton Park Circuit Közép-Európa legmagasabb FIA-szabványú versenypályájaként emlegetett helyszín a Budapesttől 87 kilométerre délnyugatra található a Balaton mellett. 16 kanyarból áll. Az óramutató járásával ellentétes pályát FIA Grade 2 licenccel nyitották meg. Az F1-en kívül minden motorsportnak otthont adhat.

A pályatulajdonosok megerősítették, hogy a helyszínt az FIA Grade 1 szabványoknak megfelelően építették. A befogadóképességet 120.000 fővel megnövelték. Ez lehetővé teszi azt, hogy a lehető legmagasabb besorolást megkaphassa. A Magyar Nagydíj szerződése 2027-ig szól. A Hungaroringen nemrégiben fejlesztések és átépítések kezdődtek.

A pályán elsőként egy kéthetes „Porsche on Track” vezetési program lesz, a Porsche sportautók fennállásának 75. évfordulója alkalmából.
, amelyet az „Álmok Fesztiválja” elnevezésű egynapos rendezvény követ. A háromszoros Forma-1-es futamgyőztes Giancarlo Fisichella részt vett a bemutatón.

„Első alkalommal vezettem a Balaton Park Circuit versenypályán. Lenyűgöző a karaktere. A pályán minden megtalálható. A nagy sebességű kanyarok, a kihívást jelentő hajtűk és a menő sikánok izgalmas keveréke. Ez egy izgalmas pálya és nagyszerű versenyeknek adhat otthont. Az első kanyar és a hátsó egyenes vége kiváló előzési pontok. Összességében a Balaton Parkban élvezet vezetni. mondta Giancarlo Fisichella