Talán senki sem lepődött meg, hogy törölték az Emilia Romagna Nagydíjat. Hiába lett volna napsütés és jó idő a hétvégén. Áradások miatt nem lehetett versenyt rendezni. A csapatok támogatták az F1 azon döntését, miszerint az imolai futamot törölni kell.

A Forma-1-es csapatok támogatták az Emilia Romagna Nagydíj törlésére vonatkozó döntést. A versenyre ezen a hétvégén került volna sor, de a környéket ért heves esőzések és áradások elárasztották a pályát. Sajnos halálos áldozata is van már a természeti katasztrófának. Az F1-es személyzetet néhány órával a futam törlésére vonatkozó döntés meghozatala előtt felszólították, hogy maradjanak távol a pályától. Az olasz kormány a futam elhalasztását és a helyreállítási erőfeszítésekre való összpontosítást kérte.

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke és Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki a kialakult helyzet miatt , miközben az F1-es versenyzők is egységesen támogatják a régióban élőket. A csapatok is támogatták azt a döntést, miszerint a versenyt törölni kell. Úgy gondolják, hogy az F1, a promóterek és a helyi hatóságok közötti megbeszélések után a helyes döntést hozták meg.

„Az Észak-Olaszországot sújtó heves esőzések után támogatjuk az F1 döntését, miszerint nem rendezik meg az imolai Nagydíjat. Minden érintett és a régió biztonsága a legfontosabb, és elsőbbséget kell élveznie.”- írta a Red Bull közleményben. Gunther Steiner, a Haas
csapatfőnöke elmondta, hogy ők eljutottak a pályára környékére és látták, milyen állapotok uralkodnak most ott.

„Az egész csapat az Emilia Romagna régióban élőkre gondol. Az egész személyzet látta, hogy az ott uralkodó állapotok milyen hatással vannak az ott élőkre. Teljes mértékben támogatjuk a Forma-1-et és az FLA döntését, miszerint törlik az imolai futamot. Továbbra is szemelőtt tartjuk az ottani helyzetet. A lakosok biztonsága a legfontosabb. Köszönetünket fejezzük ki a hatóságoknak és a régió mentőszolgálatai fáradhatatlan erőfeszítéseikért ebben a kihívásokkal teli időszakban.”- mondta Gunther Steiner. Az Imola melletti Faenzában működő AlphaTauri aggodalmát fejezte ki, de elárulták, hogy a gyáruk nincs veszélyben.

A Scuderia AlphaTaurit nagyon aggasztják az elmúlt órákban Faenzában és egész Emilia Romagna területén lezajlott események. Az áradások és a heves esőzések jelentős károkat okoztak. Az AlphaTauri gyárát nem érintették az áradások. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy alkalmazottaink és családjaik biztonsága érdekében. Több csapat a Twitter oldalon tett bejegyzésében fejezte ki sajnálatát és együttérzését.