A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur azt mondta, hogy „szívszorító” látni, amit az emberek tapasztalnak és átélnek az olaszországi Emilia-Romagna régiót sújtó áradásban.

A Forma-1 szerdán bejelentette, hogy a vasárnapi imolai Emilia Romagna Nagydíjat nem rendezik meg, miután a heves esőzések áradásokat okoztak az észak-olaszországi régióban. A mentőszolgálatok keményen dolgoznak az érintettek megsegítésén.

A Forma-1 munkatársai már a hétvégi verseny előtt megkezdték a garázsok és vendéglátóhelyek kialakítását. Elővigyázatosságból arra kérték őket, hogy hagyják el a pályát, mivel a pálya melletti patakok, folyók vízszintje emelkedni kezdett. Szerda reggel már vissza sem térhettek a pálya területére.

A Forma-1, az FIA és a helyi hatóságok között tárgyalások folynak arról, hogy a verseny lebonyolítható-e vagy sem, de végül úgy döntöttek, hogy a versenyt törölik. A pilóták és a csapatok mind támogatták ezt a döntést. Tekintettel a régió helyi lakosságának veszélyes helyzetére, a Ferrari csapatfőnöke pedig szolidaritást és jókívánságait fejezte ki az ott élőknek.

„Minden, a Scuderia Ferrarinál dolgozó nevében szeretném kifejezni legmélyebb együttérzésünket mindenkinek, akit ez a szörnyű tragédia érintett. Emilia-Romagna a szülőföldünk, és szívszorító látni, hogy az emberek most min mennek keresztül.”- jelentette ki Fred Vasseur. A Ferrari külön közleményt is kiadott:

„Teljes mértékben támogatjuk a Forma-1 és az FIA döntését az Imola Nagydíj törlését. Bár ez a hazai versenyünk, és ezért még fontosabb számunkra, de jelenleg az ott élők és a mentőszolgálatot teljesítő emberek biztonsága a fő prioritás.”- áll a Ferrari közleményében. Arra lenne lehetőség, hogy 2023-ban az F1 visszatérjen Imolába. Viszont a naptár annyira sűrű, hogy erre kevést esélyt látunk.