Már mindenki tudja, hogy a hétvégi imolai futamot nem rendezik meg, mivel áradások vannak az olaszországi régióban. A pilóták így reagáltak a hírre.

Már kedden minden jel arra utalt, hogy nem lesz Imolában futam, mivel az árvíz a pályát is érintette. Az F1 személyzetének azt javasolták, hogy ne menjenek a pályára, majd pár órával később meghozták a döntésüket. A futamot törölték. Ez az első Forma-1-es világbajnoki nagydíj, amelyet időjárási okok miatt töröltek.

George Russell közösségi oldalán elnézést kért a szurkolóktól, de megérti, hogy az F1 a biztonságra törekszik. A brit pilóta minden jót kívánt az Emilia-Romagna régióban és a környező területeken élő embereknek. Alex Albon bízik abban, hogy az emberek biztonságban vannak és nem lesz senkinek semmi baja.

Lando Norris azt írta, hogy imád versenyezni, de most a biztonság a legfontosabb. Elnézést kért minden rajongótól és kérte, hogy mindenki vigyázzon magára. Yuki Tsunoda leírt az olaszországi állapotokról. A japán pilóta közösségi oldalán azt írta, hogy por, sár és benzinszag árasztott el mindent és az emberek nehezen találnak élelmet. Mindenkit arra kért, hogy segítsenek az ott élőkön.