Ezen a hétvégén rendezték volna meg az Emilia Romagna Nagydíjat, de a régióban tapasztalt áradások miatt törölték a versenyhétvégét. A sűrű program miatt nem valószínű, hogy Imolába idén visszatér az F1 mezőnye.

Imola régióját heves áradások és esőzések sújtották. A pályát május 17-én, szerdán lezárták. Az olasz miniszterelnök-helyettes a verseny elhalasztását kérte. Az F1 így hivatalosan is törölte az imolai futamot. Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója kifejtette, hogy nem akartak extra nyomást helyezni a helyi mentőszolgálatokra.

„A zsúfolt naptárat elemezve nagyon valószínűtlen, hogy a versenyt átrakják egy másik időpontra.”- mondja Dieter Rencken, a RacingNews365 szerkesztőségi igazgatója, aki jelenleg Imolában tartózkodik. Egyetlen időpont jöhetne csak szóba. Június 23-25 között megrendezhetnék az imolai futamot, de akkor négy verseny lenne egymás után.

A nyári szünetben, augusztus 6-án, akár augusztus 20-án vagy a Belga Nagydíj előtt is megrendezhetnék. Az egyik probléma itt az, hogy a gyáraknak augusztusban két hétre leállnak. Így valószínűtlen, hogy idén még látunk futamot Imolában. Az F1 történetében ez az első alkalom, hogy az időjárás miatt töröltek egy futamot.