Adrian Newey, a Red Bull főtervezőjének jövője már be van biztosítva. A Ferrari korábban megpróbálta a szakember Maranelloba csábítani. Most elmagyarázták, hogy ez miért nem sikerült.

A 64 éves férfit sokáig a bajnoki siker egyik kulcsaként tartják számon. Newey a Williamsnek, a McLarennek és a Red Bullnak tervezett már olyan autót, amivel bajnokságot nyertek.A Ferrari és a Mercedes is próbálta elcsábítani a szakembert, sikertelenül. Adrian Newey nemrég új szerződést írt alá a Red Bull-lal. Newey azonban nemrég szerződéshosszabbítást írt alá Milton Keynes csapatával. Ezzel véget vetett a jövőjével kapcsolatos találgatásoknak. A Ferrari alelnökét, Piero Ferrari elárulta, hogy miért nem tudták Newey-t Maranelloba csábítani.

„Nemet mondott Ferrari korábbi elnökének, Luca di Montezemolónak és a Ferrari egykori menedzserének, Jean Todtnak. Úgy tűnik nem szeretne elköltözni és szeret Angliában élni. Ettől eltekintve, vitathatatlan képességeit leszámítva, nem egyedül csinálja. Nagyon jó csapat van körülötte.”- árulta el Piero Ferrari. Fejlődhet idén a Ferrari? Talán a Mercedesszel és az Aston Martin-al vehetik fel a harcot. Pietro a 2023-as évről mondott pár szót:

„Tudtuk, hogy nehéz lesz. Most azzal kell versenyeznünk, amink van. A megoldások a Forma-1-ben bonyolultak. A költségvetési sapkának vannak határai. Megtehetsz dolgokat, de nem mindent, amit szeretnél. A probléma az, hogy a maximális ráfordítás mellett dönteni kell aközött, hogy mennyit szeretnél az idei autó fejlesztésére költeni, anélkül, hogy a 2024-es autót meg kellene változtatni.”- tette hozzá Piero Ferrari.