Eddie Jordan úgy véli, Fernando Alonso és Flavio Briatore menedzser olyan hibákat követett el a csapatválasztás során, amelyek miatt nem tudtak több világbajnoki címet nyerni.

Fernando Alonso visszatért a dobogós helyekért való küzdelembe. Idén az Aston Martin csapattal állhat rajthoz. Ez egy jól időzített lépés, mivel a silverstone-i alakulat az egyik leggyorsabb autóval rendelkezik a rajtrácson. A szezon első öt futamán elért négy dobogós helyezéssel Alonso a harmadik az egyéni bajnokságban. Semmi sem zárja ki annak lehetőség, hogy idén futamot is nyerhet.

A múlt héten volt az évfordulója Alonso utolsó F1-es győzelmének. A spanyol pilóta 10 éve nem nyert futamot a száguldó cirkuszban. A kétszeres bajnok többször, rossz döntést hozott meg. 2005-ben és 2006-ban megnyerte a bajnoki címet, majd a Mclaren-hez igazolt, ahol kellemetlenségbe botlott. Vissza is tért a Renault-hoz. 2010-ben pedig a Ferrarit választotta, ahol 5 szezont töltött. Ebből két szenban a bajnoki címért harcolt, de az év végén nem ő örülhetett a legjobban. 2015-ben ismét a Mclaren csapatot választotta. lépés azonban balszerencsésnek bizonyult, mivel az Alonso/McLaren együttműködés nem hozott túl sok sikert. A Honda elég ramatyul teljesített. Alonso két évre búcsút vett az F1-től. 2021-re visszatért a Renault/Alpine csapatához. David Coultharddal és Eddie Jordan korábbi csapatfőnök azt mondta, hogy Alonso a pénzt hajszolta és emiatt nem szerzett több világbajnoki címet.

„Soha nem nézhet hátra. Meg kell őt is kérdezni és meg kell kérdeznie Flaviót. Mi mindig jó barátok voltunk, de tudnod kell, hogy Fernando mindig csak a pénzt hajszolta. Olyan csapatokhoz ment, ahol több pénzt kapott. Olyan csapatoknál, ahol esélye lett volna a bajnoki címre, kevesebbet ígértek neki, de azt nem fogadta el. Valószínűleg most már megbánja ezt, mert sok pénze van.”- árulta el Eddie Jordan.