Peter Windsor, a Forma-1 kommentátora úgy véli, hogy az Emilia Romagnai Nagydíj törlése jobban fájhat Max Verstappennek, mint csapattársának, Sergio Pereznek.

A Red Bull pilótái diatalmaskodtak a 2023-as szezon első öt futamán. Max Verstappen arra törekedett, hogy Imolában folytassa a sorozatot és tovább növelje előnyét Sergio Perez-el szemben. Az imolai futamot azonban törölték a szélsőséges időjárás és az áradások miatt. Az F1 2023-ban már nem is tér vissza Imolába.

A 2021-ben és 2022-ben sikerült nyernie Verstappen-nek Imolában. 14 pontos előnnyel érkezett meg a holland pilóta Olaszországba, de a szezon 22 fordulósra csökkent. Windsor úgy érzi, Verstappen-nek jobban feküdt volna az imolai pálya. Így neki fájhat a legjobb az, hogy az F1 törölte ezt a futamot.

„Mire fog gondolni Max? „Egy versennyel kevesebb, hogy megnyerjem”? Kétségtelen, hogy ez inkább egy Max pálya volt, mint egy Checo pálya, szóval ez inkább veszteség Max számára. Ez a két srác nagyon közel lesz egymáshoz a szezon vége felé, ami persze nagyon jó dolog. Imola törlését viszont Max fogja nagyon bánni. Úgy gondolom, hogy Stefano Domenicali jó munkát végzett. Ő sem tudta, hogy ott ilyen állaotok lesznek majd. Sőt, ezt senki sem gondolta volna. úgy gondolom, hogy az FIA tiszteletben tartotta Stefano döntését. Nem hiszem, hogy az FIA túl gyorsan cselekedett volna. Szerintem ezt jól átgondolták, és Stefano véleményének és tiszteletben tartották.”- árulta el Peter Windsor.