Valószínűleg a Ferrari nem 2023-ban szerzi meg újabb bajnoki címét. Talán már Charles Leclerc sem bízik abban, hogy idén csúcsra érhet a Ferrarival. Ennek egyszerű oka van.

A Ferrari tavaly nagyon jól kezdte az évet. A szezon során azonban csúszott ki a bajnokság. Az idei autótól talán túl sokat vártak. Úgy gondolták, hogy idén harcba szállhatnak a bajnoki címért.A 2023-as öt futam után azonban a Scuderiának csak egy dobogós helyezése van. A Ferrari az Aston Martinnal és a Mercedesszel küzd a második helyért. Charles Leclerc úgy véli, hogy a Ferrari „nem végzett rossz munkát”. Úgy gondolja, hogy a Red Bull az, akik kettőt léptek előre. A monacói pilóta szerint a Red Bull jobb munkát végeztek a fejlesztésben, mint a Ferrari és elérték a céljukat.

„Nos, az autó pont azt csinálja, amit elvártunk tőle. Szóval nem arról van szó, hogy rossz munkát végeztünk volna vagy nem teljesítettük az elvárásokat. Sajnos a Red Bull kétszer annyit fejlődött, mint mi. Talán mi jobban meghatároztuk a célokat, mint bárki más. Van néhány dolog, amire rájöttünk, hogy a jövőre nézve sokkal jobban kell kinéznie. Ez önbizalmat ad a jövőre nézve, és most egy kicsit jobban értem, miért vagyunk itt. Biztos vagyok abban, hogy vissza fogunk térni. Nem rövidtávon, mert a jelentős a lemaradásunk a Red Bull-hoz képest. Nem akarok határidőt szabni, de a lehető legkeményebben fogunk dolgozni, hogy a lehető leggyorsabban megtörténjen. Az autókoncepciót vizsgáljuk, és még túl korai következtetéseket levonni belőle. Nem úgy működött, ahogy szerettük volna, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól teljesen meg kell változnunk. Van néhány ötletünk, hogy hol kell változtatni azért, hogy elkapjuk a Red Bull-t.”- árulta el Charles Leclerc.