Az ex-F1-es pilóta, Ralf Schumacher úgy véli, unokaöccsét, Micket „személyes okok miatt” nem akarták szerződtetni az AlphaTauri-hoz. Vajon tényleg baja lehet a Schumacher névvel?

Ralf Schumacher úgy véli, hogy Helmut Markónak „problémája van” a családnévvel, miután Mick Schumacher-rel nem szerettek volna tárgyalni és szerződtetni az AlphaTauri-hoz.

Mick Schumacher két évet töltött a Haas csapatnál, de 2023-ra már nem kapott lehetőséget. Tartalékos szerepet vállalt a Mercedesnél. Pierre Gasly távozása után AlphaTaurinak új pilótát kellett keresnie. Schumachert az AlphaTaurinál hozták kapcsolatba. A Red Bull által támogatott csapat Nyck de Vries mellett döntött. Mick Schumacher nagybátyja, Ralf volt F1-es pilóta úgy véli, hogy Markónak „személyes okai” voltak, amiért nem a 24 éves versenyzőt választották.

„Franz Tost csapatmenedzserként és csapatfőnökként kezdetben más pilótát szeretett volna, mert tudja, hogy két-három évbe telik még egy versenyző megszokja az F1-es autót. A versenyzőpiacon Mick elérhetőm volt és neki kellett volna ezt a helyet kapnia. De aztán megjelent Dr. Helmut Marko, és személyes okokból vagy bármi legyen is az, nem akarta ezt. Inkább Nyck de Vries-t választotta. Úgy tűnik, Helmut Markónak gondja van a Schumacher névvel. Annak ellenére, hogy személyesen jó a kapcsolatom vele, úgy tűnik, valami gondja van Mickkel, mert különben nem érthető számomra, hogy miért nem őt választotta. Jelenleg nem látok olyan pilótát, aki megérdemelte volna ezt a helyet. Ezért vagyok meglepve azon, amit Dr. Helmut Marko csinál.”- árulta el Ralf Schumacher.