Max Verstappen és Sergio Perez szabadon versenyezhet egymással a 2023-as F1-es világbajnokságért vívott csatában. Christian Horner azonban mindkét versenyző figyelmét felhívta arra, hogy a csapat az első.

Christian Horner elismeri, hogy fennáll a „konfliktus” lehetősége, ha a csapaton belül két pilóta küzd a világbajnokságért. Így MAx Verstappen és Sergio Perez között is lehetnek a jövőben nézeteltérések.

Az f1 2023-as szezonjának első öt futamát a Red Bull uralta. Verstappen három, illetve Perez két futamgyőzelmet aratott. Horner megérti minden pilóta szeretné megnyerni a bajnoki címet. Azonban mindkét pilótát megkérte arra, hogy a csapatot érdekeit vegyék a legfontosabb szempontnak.

„Két pilótának van. Ők a csapatért versenyeznek. De van két bajnokságunk is. A konstruktőri bajnokság, ami nagyon fontos a csapatnak. Van az egyéni bajnokság, ami a pilótáknak fontos. Néha a pilóták konfliktusba kerülnek egymással. Szerintem az a legfontosabb, hogy mindent nyíltan megbeszéljünk és tudniuk kell, nemcsak magukért versenyeznek. Aki Red Bull overallban versenyez, az az 1500 ember érdekét képviseli. Nemcsak magukat képviselik. Természetesen időnként konfliktusok alakulnak ki a pilóták között, de nyíltak kell lennünk. Mind a két pilótánkat egyenlő bánásmódban részesüljünk. Nincs első számú versenyzőnk. Az első számú versenyzőnk az, aki előrébb tart a pályán. Ezt azzal éri el, amit a pályán csinál. Nem szerződéssel. Mi mindig is működtünk.” mondta Christian Horner az Extraordinary Tales With Seb Coe lapnak.