Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke előtt komoly célok lebegnek. A konstruktőri bajnokságban előrébb szeretne jutni az amerikai csapattal. El szeretne jutni addig a pontig, mikor még futamgyőzelmeket tudnak szerezni.

A Haas 2021-ben nagyon gyengén teljesített. 2022-ben már előrébb tudtak lépni. Tavaly gyakran ott voltak a pontszerzők között, a formájukat viszont nem tudták fenntartani, így a nyolcadik helyen végeztek 37 ponttal. Idén eddig 8 pontot szereztek és a hatodik helyen állnak a konstruktőri bajnokságban. A Miami Nagydíj után a Haas-csapatfőnök Günther Steiner azt mondta, jelenleg az a legfontosabb számukra, hogy előrébb végezzenek idén a nyolcadik helynél. Hozzátette, hogy a győzelemig is el akar jutni a Haasszal

„Jelenleg az a célunk, hogy a konstruktőri bajnokságban előrébb végezzünk, mint tavaly. Évről évre előrébb akarunk jutni – ez ennyire egyszerű. És egy bizonyos ponton már versenyeket is akarunk nyerni. Nem tudom, hogy ez mennyire van távol jelenleg, és azt sem tudom mondani, hogy ez idén vagy jövőre összejön, de valamikor össze fog jönni a Haasszal.”- árulta el Günther Steiner.