A Ferrari alelnöke, Piero Ferrari szerint egy kulcsfontosságú összetevő még hiányzik Charles Leclerc-ből ahhoz, hogy olyan pilóta lehessen, mint Max Verstappen.

Idén valami megint félrement a Ferrarinál. Tavaly több futamot is nyertek. Idén erre szinte esélyük nincs. Leclerc-nél is becsúsznak hibák, hiszen elég csak a legutóbbi Miami Nagydíjra gondolni. Enzo Ferrari fiát, Pierót most az Autosprint kérdezte az istálló helyzetéről, illetve Verstappenről is, aki szerinte „csúcsformában” van jelenleg.

„Max elképesztően gyors. Már akkor az F1-ben versenyzett, amikor még közúti jogosítványa sem volt. Ott voltam, amikor megszerezte az első győzelmét Barcelonában. Azóta persze követett el hibákat, de még mindig fiatal és így is sok tapasztalata van. Ő egy remek pilóta, aki most karrierje csúcsán van. Charles is gyors pilóta,és megvan a képessége, hogy felvegye a versenyt Verstappennel. Viszont kevesebb tapasztalata van, ami a futamok számát illeti. Charles még javulhat, és javulni is fog.”- árulta el Piero Ferrari.