A Ferrari körül jelenleg rengeteg pletyka kering. Az egyik sajtóhír szerint már meg is kezdték a tárgyalásokat Charles Leclerc-el, akinek a szerződése csak 2024 év végén jár le.

Charles Leclerc az egyik legtehetségesebb versenyzővé vált a rajtrácson. 9 pole pozíciót és 5 győzelmet aratott a 2019-es szezon eleje óta.
Egyes hírek szerint a Ferrari a 2023-as F1-es szezon kihívásokkal teli kezdetét követően tárgyaló asztalhoz ült Charles Leclerc-el. A monacói pilóta. A 2023-as év nem úgy indult, ahogy a Ferrari szerette volna. Így a találgatások is megindultak. Vajon Leclerc marad vagy távozik a Ferraritól?

Leclerc az első három futamból kétszer kiesett. Jelenleg a hetedik helyen áll az egyéni bajnokságban. Öt futam alatt sak egy dobogós helyezést szerzett. Azerbajdzsánban a harmadik helyet szerezte meg. A rossz szezonkezdet után már a Mercedesszel is összehozták. Toto Wolff elismerte, hogy Leclerc a német csapat listáján szerepel. Bakuban meg is kapta a kérdést. Tárgyal már a Mercedesszel? Erre Leclerc így válaszolt:

„Nem, még nem – válaszolta. „Most nem.”- mondta Leclerc. Giuliano Duchessa újságíró, a Formu1a.uno olasz lapnak készített cikkében azt állította, hogy most folynak a tárgyalások Leclerc szerződésének meghosszabbításáról, amely jelenleg a 2024-es szezon végén jár le. A Ferrari elnöke, John Elkann a hírek szerint az imolai Emilia Romagna Nagydíj törlését követően Maranelloban tartózkodott és részt vett pár megbeszélésen. A pletykák szerint a Ferrari jelentős toborzási akcióba kezdett. A hírek szerint a Red Bull-os Enrico Balbo, Paul Monaghan és Pierre Wachè nem igazol a Ferrarihoz.

A napokban olyan hír is megjelent, miszerint Elkann úr már „szoros kapcsolatban” van Hamiltonnal, és 40 millió fontos ajánlattal szeretné a brit pilótát az olaszokhoz csábítani.