Korábban már olvashattunk arról, hogy az Aston Martin lecserélheti erőforrás beszállítóját. A Honda most megerősítette, hogy 2026-ban visszatér az F1-be és a brit csapat partnere lesz.

A Honda megerősítette, hogy 2026-ban hivatalos erőforrás-beszállítóként visszatérnek az F1-be. Az Aston Martin-nak fog motort szállítani. A silverstone-i csapat nevet is változtat. Aston Martin Aramco Honda néven fognak rajthoz állni.

A Honda 2021 végén távozott az F1-ből, hogy saját környezetvédelmi céljaira összpontosíthasson. A japán gyártó azonban a Red Bull- lal kötött műszaki együttműködés révén továbbra is a sportban maradt. Folytatták a Milton Keynes-i csapat erőforrásainak gyártását és összeszerelését. A Red Bull viszont 2026-ben már a Forddal folytatja az együttműködést. Így a Honda csapat nélkül maradt. A japának szerettek volna az F1-ben maradni.

Az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatója, Martin Whitmarsh elmagyarázta, miért döntött úgy megszakítják a kapcsolatot a Mercedesszel. „Olyan csapatot építünk, mellyel nyerhetünk az F1-ben. Az elmúlt 18 hónapban úgy gondolom, hogy a megfelelő embereket szerződtettük, befektettünk a szükséges létesítményekbe. Szóval mindent fejlesztettünk. Tudjuk, hogy erős partnerségekre van szükségünk, és korábban nagyon örültünk, hogy a Cognizant és az Aramco csatlakozott hozzánk ebben a küldetésben. Nagyszerű lehetőségünk nyílt a Hondával. Fontos lépés a csapat számára. Nyilvánvaló, hogy mindkét szervezetet ugyanaz a kölcsönös törekvés, az elszántság és a könyörtelen ambíció, hogy pályán sikereket érjünk el. Éveken át láttuk, hogy a Honda sikereket ért el. Megtiszteltetés, hogy minket választottak. Reméljük, hogy ez a partnerség olyan helyzetbe hoz minket, amivel már harcolhatunk a bajnoki címért. Sokat kell tanulnunk a Hondától, akik évtizedek óta sikeresek ebben a sportágban. Már most biztosak vagyunk benne, hogy ez egy fantasztikus partnerségnek nézünk elébe.”- árulta el Martin Whitmarsh.