Egyre több pletyka kering a Ferrari és Lewis Hamilton körül. Toto Wolff hiába cáfolta meg a hírt. A pletyka még mindig tartja magát, miszerint a hétszeres bajnok piros színre válthat. Az olasz média is mérlegelte a brit Ferrarihoz való érkezését.

Lewis Hamilton lemondhat a Mercedesről, és a Ferrarinál folytathatja? A találgatások azután merültek fel, miután britnek állítólag 40 millió fontot ajánlottak fel, hogy csatlakozzon a csapathoz.

Az média azt találgatja, hogy Hamilton csatlakozhat-e a csapathoz, miközben Charles Leclerc-el állítólag megkezdődtek a tárgyalások. A Corriere dello Sport szerint ez nyomást gyakorolhat Leclerc-re. „Birkózás a Ferrari és Charles Leclerc között” – olvasható a Corriere dello Sport főcímeiben.

A Ferrari elnöke, John Elkann a pletykák szerint megaszerződést ajánlott Hamiltonnak. A Correire azonban úgy véli, hogy a Ferrari valószínűleg nem kínál többet a hétszeres világbajnoknak, mint amennyit Leclercnek fizet. A Ferrari ezt a hírt nem kommentálta. A hír lehet igaz, de hamis is. Lehet ez is csak egy pletyka marad és pár hónap múlva Hamilton aláírja a Mercedes szerződését.

„A második forgatókönyvet feltételezzük. Valószínűleg a brit két évig a Mercedesnél marad. A Ferrari sem akarja Hamiltont, mert két jó pilótája van. Emellett a Ferrari felhasználhatja a pletykákat Leclerc szerződési tárgyalásaiban.”- áll az olasz lapban. Az olasz média más területei úgy vélik, hogy ez a Ferrari taktikája, hogy jobb feltételekről tárgyaljon Leclerccel, mivel szerződése 2024-ben jár le.

„Ha jönne, átvenné Sainz helyét. Nem tűnik egy egyszerű üzletnek. Miért próbálná a Ferrari szerződtetni Hamilton-t? A múltban már szerződtettek bajnokokat és ezzel elterelték a figyelmet a rossz teljesítményről. Az olasz lapok szerint a Ferrari stratégiai előnyt próbál szerezni a Leclerccel folytatott tárgyalásokon, mert a monacói nem elégedett a Ferrari autójának teljesítményével. Így a Ferrari növelheti a nyomást.”

Gazzetta úgy véli, hogy még ha Hamilton a legjobb formájában lenne, akkor is venné fel a versenyt a Red Bull-lal egy Ferrarival. Tekintettel arra, hogy mekkora előnyük van. Nem zárták ki Carlos Sainz leváltását, ami felveti annak lehetőségét, hogy a spanyol a jövőben esetleg átigazoljon a Sauber-Audihoz.