A Emilia-Romagna Nagydíjat törölték az esőzések és az áradások miatt. Így talán nem lenne meglepő, ha most hétvégére inkább mindenki kellemes, száraz időt szeretne. De vajon ez így is lesz?

Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor bizony mindhárom nap eshet az eső Monacóban. Erre viszont nem sok esélyt adnak az időjósok. A helyzet nagyjából hasonló lehet, mint a legutóbbi futam helyszínén Miamiban.

A monacói pályán megszokott volt, hogy csütörtökön tartják az első és második edzést. Ez a hagyomány megszakadt. Már pénteken rendezik mindkét edzést. Az ég ekkor enyhén felhős lehet. A hőmérséklet pedig 20 fok környékén alakulhat. Jelen esetben ezen a napon van a legkomolyabb veszélye annak, hogy esni fog, ami jelenleg 40 százalékot jelent.

Szombatra a körülmények nemigen változnak majd, az eső még valószínűtlenebb, hogy megérkezne. Ha viszont mégis megérkezne, akkor jó eséllyel pont a kvalifikáció tájékán kerülhet rá sor, ami bizony megbolondíthatja az eseményeket. A vasárnapi verseny eközben a legjobb időjárás közepette bonyolítható le. 20 százalék lesz annak az esélye, hogy esős futamot láthatunk. Azért ezt sem hagyjunk figyelmen kívül.

Emlékezhetünk, hogy tavaly milyen futamot láthattunk, hiszen akkor éppen a rajt előtt nem sokkal szakadt le az ég, ami miatt még a startot is csúsztatták. A verseny aztán a biztonsági autó mögött indult, majd szépen lassan száradó pályán zajlott tovább, és végül Sergio Perez volt az, aki a leginkább örülhetett.