A Ferrari pilótája, Charles Leclerc eddig még nem tudott dobogós helyen végezni hazai futamán, Monacóban. Számos alkalommal hibázott vagy a balszerencse sújtotta.

Charles Leclerc eredményei nem túl kecsegtetőek Monacóban. A tavalyi negyedik hely a legjobb eredménye. A Red Bull dominál, és az Aston Martin azt hiszi, hogy van esélye egy erős eredményre, Leclerc átka folytatódik?

Mint már említettük, Leclercnek nem sikerült idági pódiumra állni Monacóban. 2018-ban debütált az F1-ben. Azóta két Monaco Nagydíjat tudott befejezni. Első évében a 18- helyen zárt, de akkor még az Alfa Romeo csapattal állt rajthoz. Egy évvel később már a Ferrari pilótája volt. 2019-ben nem tudott bejutni a Q2-be. Hamar fel akart zárkózni, de ez nem sikerült. A falba tette a Ferrarit.

2020-ban a Covid-19 járvány miatt nem rendezték meg a Monaco Nagydíjat. A Ferrari abban az évben nem volt nyerő szériában és valószínűleg dobogóra sem állhattak volna. Leclerc azon volt, hogy 2021-ben mindent bepótoljon. Megszerezte a pole-t. Az időmérőn viszont összetörte a Ferrarit. Az autója annyira sérült, hogy nem tudott elrajtolni a vasárnapi futamon.

Tavaly újra megszerezte a pole-t. Az eső viszont megnehezítette a pilóták dolgát. A futam első felében az élen haaldt. A Ferrari viszont nagyot hibázott és rossz stratégiát választott. A Red Bull így behúzta a 2022-es Monaco Nagydíjat is. Sergio Perez átvette a vezetést a nedves gumiról szárazra váltva. Leclerc csapattársa, Carlos Sainz a második, Max Verstappen pedig feljutott a harmadik helyre.