Lewis Hamilton szerződése az év végén lejár. Még nem tudni, hogy mihez kezd, de a találgatások szerint a Ferrari szeretné szerződtetni. Frederic Vasseur viszont cáfolta, hogy tárgyalnának a brit pilótával.

Lewis Hamilton és Charles Leclerc is foglalkozott azokkal a pletykákkal, amelyek szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok csatlakozhat a Ferrarihoz.

A hírek szerint a Ferrari hatalmas összeget ajánlana a britnek, ha velük állna rajthoz. A csapatfőnök, Frederic Vasseur határozottan tagadta, hogy szerződtetnék a brit pilótát. Hamilton is megkapta a kérdést és reagált a hét pletykájára:

„Természetesen a szerződéskötési tárgyalások során mindig vannak találgatások. Ez csak találgatás. Egy bizonyos személy kitalált egy pletykált és megírta. Talán csak unatkoztak. A színfalak mögött szorosan együttműködök Totoval. Már a tárgyalások végén tartunk és készen állunk a hosszabbításra. A csapat erre összpontosít. Sokkal jobb helyzetben vagyok, mint korábban voltam. Régebben egyedül folytattam a tárgyalásaimat, és ez nagyon megterhelő volt. Már nem kell ezt tennem. A tárgyalásokról nem igazán beszélhetek. Remélhetőleg a következő hetekben megtesszük a bejelentést.”- árulta el Lewis Hamilton.

Leclerc elismerte, szívesen versenyezne olyan kaliberű pilótával egy csapatban, mint Hamilton. Viszont azt is kihangsúlyozta, hogy elégedett jelenlegi csapattársával, Carlos Sainz-al. Leclerc a következőket mondta: „Gyors csapattárs, mint mindenki, mi is a Forma-1-ben vagyunk, és szeretünk a legjobbak ellen harcolni. Ez nem azt jelenti, hogy a csapattársam nem gyors. Carlos rendkívül gyors pilóta, de a csapattársunk sorsáról nem mi döntünk. Mindenki örülne, ha Lewis lenne a csapattársa. Lewis egy hihetetlen pilóta, és rengeteget ért el a sportban. Sokat lehetne tanulni tőle. Én elégedett vagyok Carlos-al. A mi kapcsolatunk is nagyszerű.”- árulta el Charles Leclerc.