Monacó nem a gyors kanyarjairól és nagy tempójú egyeneseiről híres. Utcai pálya, ahol még az átlagsebesség is alacsony. Sergio Perez szerint a Ferrari itt jól teljesíthet és a Rewd Bull-nak nehezebb dolga lehet.

A Red Bull idén öt futamot megnyert. Plusz a sprintfutamot is. Úgy tűnik, hogy mindkét bajnoki címet hamar be fogják zsebeli, mivel a Ferrari, a Mercedes és az Aston Martin nem tudja tartani a lépést a bikákkal. Sergio Perez elismerte, hogy a Monacói Nagydíj nehéz hétvége lesz a Red Bull számára. A mexikói pilóta szerint a Ferrari itt erős lehet.

„Biztosan tudjuk, hogy nem ez a legerősebb pályánk. Még mindig nem tudtuk megmutatni az erősségeinket. Ez még mindig Monaco. Lássuk mi lesz szombaton. Jól fel kell melegíteni az abroncsokat. Ez kulcsfontosságú lesz. De azt kell mondanom, hogy ez nem a mi pályánk lesz. Ez Monaco és majd meglátjuk mi történik. Itt bármi lehetséges. Természetesen arra számítok, hogy Fernando és a Ferrarik is elég erősek lesznek – mint Bakuban. Nyilvánvalóan egy körön túl erősek lesznek. Még a Mercedes is az első között lehet. Monaco az egyik olyan pálya, ahol ha hibázol, a falban kötsz ki. Nem hibázhatsz. A vasárnapi futam unalmas lehet a szurkolóknak, de nekünk pilótáknak biztos nem lesz az.”- árulta el Sergio Perez.