A napokban olyan pletyka kelt szárnyra, miszerint a Ferrari ajánlatot tett a hétszeres bajnok Lewis Hamilton-nak. A Ferrari csapatfőnöke határozottan megcáfolta és hírt és elárulta, nem tárgyalnak Hamilton-nal.

Frederic Vasseur cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a Ferrari tárgyalt volna Lewis Hamiltonnal. Ezek szerint az olasz csapat nem szeretné a hétszeres bajnokot szerződtetni a 2024-es szezonra.

Lewis Hamilton-t és a Ferrari már évek óta összeboronálják. Többen úgy vélik, hogy a karrierje végén az olasz csapattal állnak rajthoz. Ezidáig a Mercedes mindig meghosszabbította a szerződését. A szerződése viszont az év végén lejár és a pletykák is felerősödtek.

Toto Wolff elismerte, hogy Hamilton elhagyhatja a csapatot, ha nem kap olyan autót, amivel a nyolcadik világbajnoki címért harcolhatna. A pletykák szerint a Ferrari 40 millió fontos ajánlatot tett Hamilton-nak. A csapatfőnök, Vasseur azonban tagadta, hogy az olasz istálló ezt megtette volna.

„Viccből azt mondhatnám, hogy két héttel ezelőtt Charles-t kötötték össze a Mercedesszel. Azelőtt pedig Carlos-t az Audival. Egyedül maradtam. Mindenki tudja, hogy a szezon ezen szakaszában megindulnak a találgatások. A pletykák szerint ajánlatot tettünk Lewis-nak, de ez nem történt meg. Nem tárgyalunk vele. Szerintem minden csapat örülne, ha Lewis lenne a pilótája. Beszéltem Lewis-al. az elmúlt 20 évről beszéltünk. Mi Chalres-el és Carlos-al tárgyalunk. Ezen nem akarok változtatni.”- árulta el Frederic Vasseur.