Fernando Alonso, az Aston Martin pilótája az első sorból indulhat a Monaco Nagydíjon. A spanyol pilóta a második helyről várhatja a 78 körös futamot.

Az Aston Martin pilótája 0,084 másodperccel kikapott Verstappentől. A kockázatos stratégia kifizetődő volt a Red Bull számára. Alonso főleg az utolsó szektorban volt lassabb a hollandnál. Verstappen három tizedet szerzett. Fernando Alonso megfogadta, hogy megnyeri a vasárnapi Monaco Nagydíjat.

„„Nyilvánvalóan a pole pozíció sokat jelent itt Monacóban. Max egy kicsit gyorsabb volt nálam, ami sajnálatos. Azt gondolom, hogy a rajtrács első sora nálunk elég nagy dolog, az utolsó szektor tűnik a leggyengébb pontunknak. Meglátjuk mi történik vasárnap. Mit tehetünk a stratégia terén. Megpróbálunk nyerni. Nagyon hamar elérünk az első kanyarig. De általában idén jól rajtoltunk. Max-nak voltak rosszabb rajtjai is. Lehet vasárnap is ront a rajtnál.”- mondta Fernando Alosno, aki 10 év után első F1-es győzelmére készül. A Monaco Nagydíjat 2006-ban tudta utoljára megnyerni.