Charles Leclerc a harmadik helyet szerezte meg a Monaco Nagydíj időmérő edzésén. A monacói pilóta nem tarthatta meg ezt a pozíciót. Büntetést kapott.

Charles Leclerc-t három hellyel hátrébb sorolták, mivel az időmérőn feltartotta Lando Norris-t. Mi is történt? Norris a Q3-ban a gyors körét teljesítette. Leclerc lassan haladt és a brit pilóta az alagútnál utolérte a monacóit. A stewardok azonban megjegyezték, hogy a Ferrari nem szólt Leclerc-nek, hogy Norris közeledik.

A felügyelők megállapították, hogy Leclerc valóban akadályozta Norrist, és három rajthellyel hátrébb sorolták. Leclerc így a harmadik helyet elvesztette és csak a hatodik pozícióból várhatja hazai versenyét. Esteban Ocon a harmadik helyre lépett előre. Carlos Sainz a negyedik, Lewis Hamilton az ötödik helyről várhatja a 78 körös futamot.

„A felügyelők azonban átnézték a csapat rádiózását. Leclerc semmilyen figyelmeztetést nem kapott Norris közeledésére. Minden a pályán való elhelyezkedésről szólt. Nem a forgalom miatt hajtott lassan, ami rossz döntés ezen a pályán.”- állt a közleményben. A felügyelők arra a következtetésre jutottak, hogy a csapat többet is tehetett volna azért, hogy ezt az incidenst elkerülje.