Sergio Perez az utolsó helyről vághat neki a Monaco Nagydíjnak. A mexikói pilóta ugyanis az időmérőn összetörte a Red Bull-t. Így a Q1-ben kiesett.

Sergio Perez nagyot hibázott a Q1-ben. A mexikói pilóta az egyes kanyarban hibázott. Autója jelentős károkat szenvedett. A sebességváltót ki kell cserélni, és Christian Horner főnök nem zárta ki a mexikói pilóta motorcseréjét sem. Nagy a valószínűsége, hogy Max Verstappen növeli majd az előnyét a pontversenyben. A holland pilóta ugyanis az első helyről várhatja majd a futamot.

„Jól alakultak a dolgok, a tegnapi nap után ismét elégedett voltam az autó egyensúlyával. A Q1-ben persze mindenki próbálja felépíteni az önbizalmát, máshogyan feszegetjük a határokat, mint egyébként. Az első kanyarban nagyon későn veszítettem el az autó hátulját, és utassá váltam, mert nem volt már sehova csúsznom. Nem tudtam már elfordítani a kormányt, hogy a bukótérbe menjek, nem tudtam levágni sem a kanyart, és a falnak csapódtam. Nagyot hibáztam, sajnálom a csapatot. Nagyon csalódtam magamban, holnap innen nagyon nehéz lesz elérni bármit is.”- árulta el Sergio Perez.