Carlos Sainz megkérdőjelezte a Ferrari stratégiai döntéseit a Monacói Nagydíj után. Az olaszok csapatfőnöke szerint jó döntéseket hoztak a verseny alatt.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke szerint jó stratégiát választottak a Monacói Nagydíjon. ezt azután mondta, miután Carlos Sainz a futamot követően megkérdőjelezte a csapat döntéseit.

űSainz a verseny nyitó köreiben Esteban Ocon mögött haladt. Támadta a francia pilótát, de az alagút után elfékezte magát és megsérült az autó első szárnya is. Pár körrel később Ocon kiment a bokszba, de Sainz a pályán maradt. A Ferrari Sainz-t is hívta a bokszba. Nem akarták, hogy Hamilton is eléjük vágjon. Ekkor már a brit autóján is cseréltek kereket. Sainz szerint túl hamar kellett kiállnia a bokszba. Szerinte nem hoztak túl jó döntéseket. Vasseur azonban kitart a választott stratégiája mellett.

„Egy gondolom, hogy ez egy jó stratégia volt, mert amikor megkértük, hogy álljon ki, akkor Lewis-tól akartuk megvédeni. Nem szerettünk volna több pozíciót veszteni. Szerintem ez egy jó döntés volt. A pozíció pedig fontos a pályán. Lehet mehettünk volna hosszabb etapot is, ha nem lett volna ránk veszélyes Lewis. Szerintem jókor hívtuk a bokszba Carlos-t.”- árulta el Frederic Vasseur.