Carlos Sainz csalódottan távozott Monacóból. A Ferrari pilótája nem volt elégedett az első bokszkiállással. A csalódottságát és elégedetlenségét a csapatrádión fejezte ki.

Carlos Sainz csalódottan nyilatkozott. A spanyol pilóta a Ferrari stratégiája miatt volt frusztrált. Sainz a verseny első köreiben Esteban Ocon-t üldözte. Az alagút után szerette volna megelőzni a franciát, de ez nem sikerült. A Ferrari első szárnya is megsérült. Ocon kiállt a bokszba, de Sainz még egy kört kint maradt. Sainz szerint ez rossz döntés volt.

„Nehéz volt megmondani a verseny alatt, hogy mi a jó döntés. Az első bokszkiállás időpontja meglepett. Épp azokban a körökben futottam zöld és lila szektorokat. Sokáig kellett vigyáznom az abroncsokra. Készen voltam arra, hogy nagy tempót autózzak és a bokszban megelőzzem Esteban-t. Próbáltam hosszabb etapot menni. Meg akartam várni, hogy lesz-e eső, de mi rosszul csináltuk. Sok időt vesztettem. Még meg kell vizsgálnunk, de belülről úgy tűnt, rosszul döntöttünk. Talán másképp is csinálhattuk volna.”- árulta el Carlos Sainz.