Lance Stroll azon pilóták közé tartozott, akik nem tudták befejezni a Monaco Nagydíjat. A kanadai pilóta többször a falnak ütközött, mielőtt kiesett volna a versenyből. Lance Stroll megjegyezte, hogy fékproblémákkal kellett megküzdenie.

Stroll a rossz időmérős teljesítménye után nem jutott be a top 10-be. A versenyen Sergio Perez-el is csatázott, ahol az autója is megsérült. Az 50. kör környékén eleredt az eső. Stroll-nak sikerült a bokszba hajtania a inter gumikért. Az 53. körben viszont az autó fékével akadtak gondok. A kanadai pilóta kiesett a versenyből. A kiesése előtt láthattuk, hogy a Loews hajtűjén többször a falnak csapja autóját. Kerekei alá szorul az első szárnya. A kanadai másodszor is nekiütközött a korlátoknak Mirabeaunál, mielőtt úgy döntött, leparkolja AMR23-át.

„Volt néhány problémám az autóval, és nem tudtam lassítani. Ötször nekimentem a falnak. Már az eső előtt úgy éreztem, hogy az autó nehezen lassul, mikor a fékre léptem. Mikor már esett, akkor nem tudtam lefékezni az autót.”- Lance Stroll idén már másodszor adta fel a futamot technikai probléma miatt. Erre csak annyit mondott: „Nem tudom, hogy ezen nevessek vagy sírjak. Akár nevethetek is.”- zárta.