A Monaco Nagydíj előtt olyan pletyka kelt szárnyra, miszerint a Ferrari megkörnyékezte Lewis Hamilton-t és egy 40 millió fontos szerződést ajánlott neki. A hír hamar megcáfolták.

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jenson Button úgy véli, hogy a Lewis Hamilton és a Ferrari közötti találgatások csak megerősítik a Mercedes szándékát.

Hamilton és a Mercedes között már télen is folytak a tárgyalások. A Monacói Nagydíj hétvégéje előtt olyan hírek jelentek meg, amelyek arra utalnak, hogy a Ferrari komoly erőfeszítéseket fog tenni Hamilton szerződtetéséért. Hamilton gyorsan megcáfolta és hírt. A brit cáfolta, hogy tárgyalna a Ferrarival. Button azt sugallta, hogy a Mercedesszel folytatott tárgyalásokon elfoglalt pozíciója „nagymértékben” profitált.

„Egy versenyzőnek minél több lehetősége van, annál jobb helyzetbe kerül. A Mercedes tudja mennyit ér. Ezért fizetnek neki annyit, amennyit ér. Még mindig hihetetlenül gyors. Ha versenyképes autója lenne, akkor küzdhetne a bajnoki címért.”- kezdte Jenson Button. Hazai versenyhétvége előtt Charles Leclercet megkérdezték, milyen csapattársat szeretne, ha Carlos Sainzot lecserélnék. Leclerc válasza az volt, hogy a csapattársa legyen gyors. Button megkérdőjelezte ezt a választ.

„Imádom azt a kérdést. „Mit szeretsz egy csapattársban?” Gyors csapattársat szeretnél? Nem vagyok benne biztos, hogy ezeket a szavakat használnám. Olyan csapattársat szeretnék, aki jól tud autót beállítani, szórakoztató és szereti a szimulátort, mert én utálom.”- zárta az ex brit pilóta.