Damon Hill azon töprengett, vajon az F1 tulajdonosai, a Liberty Media véghezviszi-e azt, ami ma talán elképzelhetetlen. Kiesik-e a naptárból a Monaco Nagydíj?

A Monacói Nagydíj nehéz helyzetben találja magát, mivel a világ egyik legtörténelmibb és legismertebb versenye, de jelenleg az egyik legunalmasabb is. A modern F1-es autók szélessége és hossza Monte Carlo szűk utcáival kombinálva nem azt láthatják a szurkolók, amit szeretnének. Az idei versenygépek messze nem olyanok, mint az F1 kezdetén voltak. Két méterrel szélesebbek és 5,5 méter hosszúak. Így feltehetjük a kérdést. Monacónak van jövője az F1 naptárában?

A Monte Carlo-i pálya különleges helyet foglal el a Hill család szívében. Damon Hill itt soha nem nyert futamot, de édesapja, Grahamet Hill ötször diadalmaskodott. Hill szerint lehetetlen lenne Monacót kivenni a naptárból. Ez mégis egy olyan lehetőség, amit a Liberty Media már egy ideje fontolóra vett.

„Nem is olyan régen még eretnekség lett volna még azt javasolni, hogy egy Forma-1-es világbajnokság ne utazzon Monacóba. Olyan helyre, ahol minden pilóta szeretne nyerni. Monaco végül is a Ferrarihoz hasonlóan a sport szövetének része. Első versenyt 1929-ben rendezték meg. Tele van nagy nevekkel. Édesapámat csak egyszer láttam itt nyerni. Én nem tudtam ezt megtenni. A kép, ahogy 1969-ben a Gasworks hajtűjénél integetett a tömegnek, annak ellenére, hogy Angliában a hordozható fekete-fehér tévénk rossz vétele volt, még mindig tisztán emlékszem rá. Az egyetlen dolog, amit nem szeretnek, az az unalmas verseny. Ez Monaco gyenge pontja. A rajongóknak ez nem tetszik. És amikor azt mondom, rajongók, akkor leginkább azokra gondolok, akik a Netfilx-en keresztül szerették meg az F1-et. Ez pedig azt jelenti, hogy a Libertynek nem tetszik. Mert minek nézni egy versenyt, ahol semmi sem történik?”- árulta el Damon Hill.