Esteban Ocon az autóba vetett bizalmát fontos tényezőnek tartja. Talán ez kellett ahhoz, hogy az Alpine megszerezze az idei első pódiumos helyezését.

Esteban Ocon azt mondja, hogy a monacói teljesítménye még az Alpine-t is meglepte. Főleg azért, mert a 2023-as szezonjuk elég nehezen indult. A francia a szombati kvalifikáció a negyedik helyen zárt és talán mondhatjuk, hogy a pole-ért is küzdhetett. Ocon szerint még az első sorból is indulhatott volna, de a csapat túl óvatos volt. A verseny során Oconnak sikerült magam mögött tartania Carlos Sainz-t. Még az eső sem akadályozta meg abban, hogy megszerezze idei első dobogós helyezését.

„Nehezen indult a szezonunk, de az első edzéstől kezdve magabiztosan éreztem magam az autóban. Tudtam, hogy nyomni kell, feszegetni kell a határokat. A tempónk meglepett minket is, de jelen pillanatban reálisnak kell maradnunk. A Barcelona egy egészen más jellegzetesség lesz. Egy olyan pálya, amelyet mindenki ismer, és egy jó teszt számunkra, hogy lássuk, hol is tartunk pontosan.”- árulta el Esteban Ocon.