Az AlphaTauri jövője a szezon elején bizonytalan volt. A pletykák arról szóltak, hogy eladják az olasz csapatot. A hírt természetesen megcáfolták, de a csapat tagjai féltették az állásukat.

A szezon előtti tesztek alatt röppent fel a pletyka, miszerint a Red Bull a rossz teljesítmény miatt szeretné eladni a testvércsapatát. A RacingNews365.com korábban úgy tudta, hogy 800 millió dollárt ajánlottak a csapatér. Yuki Tsunoda szerint az AlphaTauri munkatársai féltették az állásukat akkor, mikor a csapat eladásáról szóló pletyka felmerült.

A Red Bull visszautasított minden ajánlatot és úgy döntött, hogy átalakítja a csapat vezetését. A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies lesz 2024-ben az istálló csapatfőnöke. Peter Bayer lesz a vezérigazgató. Franz Tost pedig távozik az istállótól. A hír hallatán Tsunoda is fellélegzett.

„Szerintem ez jó az AlphaTaurinak. Különösen a mérnököknek és a szerelőknek, mert most már teljesen a versenyre tudnak koncentrálni. A legtöbb szerelő és mérnök féltette az állását. Szerintem a Red Bull jó döntést hozott. Szóval már nekem sem kell aggódnom és ez jó.”- árulta el Yuki Tsunoda.