A 38 Magyar Nagydíj idén hamarabb kerül megrendezésre. Az F1 mezőnye július 21 és 23 között veszi majd birtokba a magyar versenycsíkot.

A Magyar Nagydíj a Formula–1 egyik versenye, amelyet 1986 óta – megszakítás nélkül – rendeznek meg a Budapest melletti Mogyoród község külterületén. Előtte egy alkalommal, 1936-ban rendeztek Grand Prix versenyt a Népligetben, mely még nem volt hivatalos világbajnoki futam és nem is osztottak a verseny végén pontokat.

Kisebb átalakítások után a pálya 2003-ban nyerte el jelenlegi vonalvezetését, amelynek hossza 4,381 kilométer. A verseny hossza 70 kör, vagyis a pilótáknak 306,67 km-t kell teljesíteniük, amely távot körülbelül 110 perc alatt lehet megtenni. A kétórás időhatár életbe léptetésére volt már szükség, 1986-ban egy körrel rövidebb volt a futam.

Idén már a 38. Magyar Nagydíjra kerül majd sor. Érdekesség és persze büszkeség, hogy a Hungaroring a második azon helyszínek sorában Monza után, amelyek megszakítás nélkül szerepelnek a versenynaptárban. A magyar verseny elég népszerű lett az évek során. A 38. nagydíjunkra is nagy az érdeklődés. Már 2022 decemberében alig lehetett jegyet kapni az idei futamra.

Az is kiderült, hogy a pálya egy nagyobb felújítási programon esik keresztül. Első lépésként a közművek fejlesztése valósul meg, valamint kialakítanak egy, a létesítmény színvonalához méltó portaépületet, irányítási központot és ügyfélteret – írták a közleményben.