Carlos Sainz elmagyarázta, hogy miért volt feszült Monacóban. A spanyol pilóta elárulta, hogy ő agresszívabb stratégiát szeretett volna kivitelezni, mint amit végül a Ferrari választott számára.

Sainz az első etapjában a negyedik helyen haladt. Úgy tűnt, hogy gyorsabb tud lenni az előtte haladó Esteban Ocon-nál. Viszonylag Lewis Hamilton is közel volt. A brit pilóta a 33. körben állt ki kereket cserélni. A Ferrari erre reagált. Nem szerették volna, ha Hamilton egy elévágással megelőzte volna Sainz-t. Ez egyáltalán nem nyerte el a spanyol tetszését, aki sokkal inkább a pódiumra hajtott, mintsem a negyedik helye megtartására.

„Szerintem elég egyértelmű voltam azzal kapcsolatban, hogy meg akarom szerezni azt a dobogót, és hajlandó lettem volna kockáztatni azzal, hogy tovább maradok kint a keményeken. Persze a csapat perspektíváját is megértem. Harcban vagyunk a Mercedesszel a konstruktőriben, Lewis gyors kivezető kört ment, szóval védenünk kell a pozíciónkat. Amikor én azonban Esteban mögül kiálltam, eléggé frusztrált voltam. Miután megmagyarázzák a logikát és a döntés okát, már teljes mértékben világos minden. Igazából én akkor egyszerűen csak másképp gondolkodtam a helyzetről. Én csak arra figyeltem, hogy az etap elnyújtásával megvárjuk az esőt, egy biztonsági autót vagy bármit, ami lehetővé tette volna, hogy a dobogón végezhessek, de ezt már sosem tudjuk meg.”- árulta el Carlos Sainz.