Carlos Sainz a második helyről vághat neki vasárnap a Spanyol Nagydíjnak. Csapattársa, Charles Leclerc csak a 19. helyet szerezte meg. Miért nem tudott bejutni a Q2-be? Erre nem tudott érdemben válaszolni.

Charles Leclerc az időmérő után azt mondta, hogy a bal kanyarokban vezethetetlen volt az autója. Csak ennyit tudott arra mondani, hogy nem jutott be a Q2-be sem. Alaposan át fogják nézni a Ferrarit. Leclerc eleinte a gumikra gyanakodott, de kiderült, hogy nem azokkal volt probléma

„Nincs válaszom. Egyelőre annyit tudok mondani, hogy a bal kanyarok vezethetetlenek voltak. A jobb kanyarokban nagyon hasonló volt az érzés a ma délelőttihez, de valami nem működött a bal kanyarokban, amit ki kell elemeznünk és meg kell értenünk, mert nagyon messze vagyunk attól, mint amire számítottunk. Az első szettnél azt gondoltam, a gumikkal van valami, de aztán a második szetten ugyanolyan volt az érzés.
Egyszerűen nem volt tapadásom a bal kanyarokban hátul, szóval alaposan át fogjuk ellenőrizni az autót, és nagyon meglepődnék, ha mindent rendben találnánk. Még a délelőtti trükkös körülmények között is elég jól éreztem magam az autóban, úgyhogy valami nem stimmelt.”- árulta el Charles Leclerc.