A barcelonai két szabadedzés alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Red Bull-nak Spanyolországban sem lesz ellenfele. Charles Leclerc sem tudta tartani a lépést a bikákkal. A monacói figyelmeztette a mezőnyt. A Red Bull mindenkivel szemben előnyben van.

A kétszeres világbajnok Max Verstappen nyerte a pénteki két szabadedzést Barcelonában. Kényelmes előnnyel előzte meg Fernando Alonso-t, aki a második helyen zárt. A hétvégére fejlesztésekkel készülő Ferrari a második legjobbért küzdő csapatok között volt. A második edzésen 1,1 másodperc választotta el Verstappen-t és a 19. helyen záró Alex Albon-t. Leclerc így nyilatkozott:

„Érdekes nap volt. Volt néhány új alkatrész, amit kipróbáltunk. Nagyon különböző programot futottunk. Elég mozgalmas napunk volt. Minden programot el tudtunk végezni. Nehéz megmondani, hogy hol tartunk a teljesítmény tekintetében. Egyértelmű, hogy a Red Bull előnyben van mindenkivel szemben, a mezőny nagy része nagyon szoros. Próbáljuk eljutni oda, ahova szeretnénk. Talán az időmérőn már látni fogjuk, hogy hol tartunk.”- árulta el Charles Leclerc.