Az Alpine vezérigazgatója korábban olyan nyilatkoztat tett, ami nyomás alá helyezhette a csapatot. Esteban Ocon a harmadik helyen végzett Monacóban. A francia pilóta reméli, hogy idén még többször állhat majd dobogóra.

Esteban Ocon reméli, hogy az Alpine-nak nagy erőt adott a monacói harmadik helyezés és több jó eredményt érnek majd el 2023-ban. A francia istálló a negyedik helyet szeretné megszerezni a konstruktőri bajnokságban, de a rossz szezonkezdet és a tempó hiánya miatt nem tűnt úgy, mintha ezt el tudnák érni. Laurent Rossi is nyomás alá helyezte a csapatot.

Ocon dobogója Pierre Gasly hetedik monacói helyezésével megelőzték a konstruktőri bajnokságban a Mclaren-t. Az Alpine még a Ferrari és a Mercedes tempójával is fel tudta venni a versenyt. A monacói futamot követően Otmar Szafanuer és Alan Permane is elismerően nyilatkozott. Az utóbbi pedig úgy vélte, hogy az Alpine felveheti a versenyt a Ferrarival, a Mercedesszel és az Aston MArtin-al is.

„Szerintem egyértelmű volt, hogy nem vagyunk elégedettek a szezon kezdetével. Küzdöttünk és nem szereztünk annyi pontot, amennyit szerettünk volna. Soha nem vesztettük el a hitünket. Sokat dolgoztunk. Megpróbáltuk javítani az autón. Mindenki a maximumot nyújtotta azért, hogy ez megtörténjen. A csapat megérdemelte már a múlt hétvégi eredményt. A kemény munka meghozta a gyümölcsét. Ez is azt mutatja, hogy ott lehetünk és fokozza a további sikerre való éhséget. Belekóstoltunk a sikerbe és arra törekszünk, hogy ez így folytatódjon.”- árulta el Esteban Ocon.