Sergio Perez csalódottan távozott Monacóból. A mexikói pilóta katasztrófának élte meg az egy héttel ezelőtt történteket. Bevallotta, hogy megváltoztatta hozzáállását az F1 versenyhétvégékhez.

A mexikói a múlt hétvégén komoly hátrányba került Red Bullos csapattársa, Max Verstappen ellen a bajnokságban. A mexikói pilóta a Q1-ben hibázott. Összetörte a Red Bull és a versenyen csak az utolsó helyről rajtolhatott. A versenyen sem jutott sokkal előrébb és többször is koccanásokba keveredett. Verstappen megnyerte a Monaco Nagydíjat. Így 39 ponttal elhúzott Perez-től. Perez szerint fontos volt, hogy a hibáit felvállalta és leszögezte, mostantól nyugodtabban fog hozzáállni a dolgokhoz, mint Monte-Carlóban.

„Nagyon tud fájni, amikor keményen dolgozol és cserben hagyod a csapatot. Eléggé fáj. Már túl vagyok rajta. Fontos volt számomra, hogy feltett kézzel azt tegyem, amit minden alkalommal kell, amikor az ember hibázik: vállaltam a felelősséget. Tulajdonképpen azt tanultam meg, hogy pár dolgot lazábban kellene kezelnem. Mindenhez túl késő volt, összejöttek a dolgok. Az utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy azt a kört még megpróbáljuk, aztán előttünk volt az Alpine, ami miatt erre figyeltem, ráadásul komoly hátszél volt a féktávon. Visszatekintve, legközelebb, Monacóban, a Q1-ben nem az utolsó pillanatban kellene ezeket a döntéseket meghozni, de mindenekfelett nekem kell jobban kezelni ezeket a helyzeteket. Egyelőre hétvégéről hétvégére dolgozunk és ezen a hétvégén nyerni akarok. El akarom kezdeni gyűjteni a futamgyőzelmeket. Az év eleje óta meccsben vagyok Maxszal, néha jobban megy, néha nem. Hinni kell abban, amit el szeretnék érni. Az, hogy Max csapattársa vagyok, talán a legnagyobb kihívás, ami egy pilóta előtt állhat, mert élete formájában van. Ennek ellenére hiszek benne, hogy meg lehet őt verni.”- árulta el Sergio Perez.