A spanyol pálya utolsó kanyarjait átalakították. Élvezetesebb és karakteresebb lett, az nem kérdés. A nyakat és a gumikat is meg fogja kínozni. A pilóták is elmondták véleményüket az átalakításról.

Jól vizsgázott a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapján a barcelonai pálya módosított változata. Az F1 2006 után versenyzett újra az eredeti nyomvonalhoz tartozó sikán nélküli verzión, melynél az utolsó két kanyar a lassú szakaszt kikerülve fordít rá a célegyenesre. A két jobbos a várakozásnak megfelelően nagyobb kihívás elé állította a résztvevőket. A versenyzők lelkesen beszéltek a pálya átalakulásáról az első két szabadedzés után

„Mindig jó visszatérni ide, a szurkolók elé, és vezetni egy olyan pályán, amit valójában sokkal jobbnak találok, sokkal izgalmasabbnak. Karakteresebb lett, de nagyobb erőpróbát is jelent fizikálisan és mentálisan is az utolsó két kanyarral. Élvezem”- árulta ek Carlos Sainz. George Russell a következőket tette hozzá:

„Klassz volt vezetni az új pályaverzión. A Forma–1 talán egyik legrosszabb kanyarjából a Forma–1 egyik legjobb kanyarja lett. Ez igazán élvezetes volt.”- tette hozzá George Russell. A Haas pilótája, Nico Hülkenberg is lelkes volt. „Gyors! Rendkívül gyors! Főleg az utolsó kanyar. Hatos fokozat, hetes fokozat, attól függ, milyen váltód van. Van egy bukkanó pont a bejáratánál, ami kicsit meg is fűszerezi a dolgokat. Amikor kétszázhatvanas-kétszázhetvenes tempóval elfordulunk benne, az autó lényegében a padlólemezén van. Mindent érzel. Ráfordulsz az utolsó szupergyors kanyarra, és a pályán, amin valójában nincsenek bukkanók, pont ott van egy. Elég érdekes.”- árulta el a német pilóta.

Lewis Hamilton hozzátette: „Elképesztő. Nagyon gyors. Határozottan ezt preferálom a kis sikánnal szemben, amit eddig használtunk. Nagyon élvezetes.”- árulta el a hétszeres bajnok. Sergio Perez biztosra veszi, hogy vasárnap más lesz a helyzet. „A nyak szempontjából elég kemény, de elég rövid volt a nap. Szerintem vasárnap lesznek páran, akik pihentetni fogják a nyakukat ott…”- mondta a mexikói. Charles Leclerc-t ennél jobban aggasztja a gumihelyzet. „A pálya jobb lett, mint volt, nagyobb kihívást jelent az utolsó két kanyarral, amik nagyon gyorsak. De mindenekelőtt a gumikezelés lesz meghatározó. Jobban, mint korábban. Izgalmas verseny lesz tehát”- mondta Leclerc. Lando Norris úgy érzi, az új kanyar kétélű fegyverré válhat. „Követtem pár autót, és időnként jobbnak érzem. De könnyebb hibázni az utolsó kanyarban, és időnként rosszabbnak tűnt. Egyelőre tehát még nem tudom a választ. Hamarosan ki fog derülni” – mondta.