Érdekes időmérőt láthattunk Barcelonában. A két Mercedes pilóta is egymásra talált. Az utolsó gyorskörébe belehibázó Lewis Hamilton és a Q2-ben kieső George Russell időmérőjének csak egy közös pontja volt, az ütközés.

A spanyol időmérő egyik emlékezetes jelenete talán az volt, mikor a két Mercedes pilóta egymásnak feszült. Mindketten gyorskört kezdtek meg. Lewis Hamilton balról kezdte előzni George Russellt, aki azonban szintén balra húzódott a lassuló Carlos Sainz kikerülése miatt – az eredmény összeütközés lett, a fiatalabb brit pedig már a Q2-ben kiesett.

„Azt sem tudtam, hogy ott van. A köröm kezdtem, Sainzról akartam szélárnyékot venni. Szerencsére nem lett belőle baj. Ez egy óriási kommunikációs hiba volt. Előre figyeltem Carlosra, a következő pillanatban pedig Lewis ott volt. Belső körben kell megbeszélni, hogy történhetett meg, mert két csapattárs között ilyen soha nem fordulhat elő. Egyikünk sem volt hibás, Lewis valószínűleg nem tudta, hogy én is kört kezdek meg.”- árulta el George Russell. Hamilton a következőket mondta:

„Félreértés volt a kommunikációban. Óriási különbség nem érződött, de az autó jobbra húzott. Az utolsó körön rendben volt.”- árulta el Lewis Hamilton.