Charles Leclerc az időmérőn csak a 19. helyet szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. Vaárnap délelőtt kiderült, hogy a monacói pilóta nem lesz ott a rajtrácson. A bokszutcából vág majd neki a futamnak.

Charles Leclerc az időmérőn a Q2-be sem jutott be. A monacói pilóta a 19. helyet szerezte meg a szombati időmérőn. Kiderült, hogy Leclerc csak a bokszból vág majd neki a Spanyol Nagydíjnak.

Leclerc az időmérő után az autó hátuljára panaszkodott. eközben csapattársa, Carlos Sainz a második helyet szerezte meg. A Red Bull pilótája, Max Verstappen mellől vághat majd neki hazai futamának. A Ferrari úgy döntött, hogy kicseréli Leclerc autójában a sebességváltót. Az előzőt pedig visszaküldték Maranelloba. Így Leclerc csak a bokszból várhatja majd a rajtot.

„A rossz időmérős eredmény lehetőséget adott arra, hogy átnézhessük az autót. Sok mindent átvizsgáltunk. Charles kényelmetlenül érezte magát az autóban. Kicseréltük az autó sebességváltóját és az autó teljes hátulját. Meg kell vizsgálnunk, hogy miért viselkeett úgy az autó, ahogy. Még nem tudtuk megnézni, hogy mi okozta a problémát. Nem volt még rá időnk. Az alkatrészek cseréje miatt a bokszból várhatjuk majd a rajtot, de reméljük szerzünk ma is pár pontot.”- jelentette ki a Ferrari mérnöke, Jock Clear