A Mercedes frissítésekkel készült a Spanyol Nagydíjra. Úgy tűnik jó irányba indultak el, mivel a német csapat versenyzői a második és harmadik helyen zártak. Lewis Hamilton szerint kicsit közelebb kerültek a Red Bull-hoz.

Lewis Hamilton úgy véli , hogy a Mercedes frissítései valamelyest csökkentették a lemaradást a Red Bull-al szemben. A hétszeres bajnok a negyedik helyről rajtolhatott és a második pozícióban látta meg a kockás zászlót. George Russell pedig a harmadik helyen zárt. Sergio Perez-nek sem sikerült utolérnie Russell-t. Mivel több pontot szerezte a Ferrari és az Aston Martin pilótáinál, átvették a második helyet a konstruktőri versenyben is.

„Micsoda eredmény ez a csapatunknak. Nem számítottunk erre az eredményre. Le a kalappal a csapat előtt. Mindenkinek nagy köszönet jár. Főleg a gyári dolgozóknak, akik munkája által közelebb kerültünk a Red Bull-okhoz. Még egy kicsit előrébb vannak, de továbbra is üldözni fogjuk őket. George ma is nagyszerű munkát végzett. Jelenleg még gyorsabbak, de mi is tovább dolgozunk. Ha az év végéig közelebb kerülnénk, az fantasztikus lenne. Ha nem, akkor majd jövőre.”- árulta el Lewis Hamilton.