Talán mondhatjuk, hogy a Mercedes frissítései elég jól beváltak. A német csapat a második és harmadik helyen zárt Barcelonában. A Red Bull azonban még nem aggódik.

Christian Horner úgy vélte, hogy a Mercedes nagy lépést tett előre. Biztos abban, hogy a Red Bull elhárít minden veszélyt a Forma-1-es szezon hátralévő részében.

Max Verstappen megszerezte újabb győzelmét Spanyolországban. 53 pontra növelte előnyét a pilóták bajnokságában. Lewis Hamiltonnal és George Russellel a második és a harmadik helyet szerezte meg. A brackley-i csapat feljött a második helyre a konstruktőri bajnokságban. A versenytempójuk is elég jónak tűnt. Sergio Perez sem tudta utolérni George Russell-t. A mexikói így lecsúszott a pódiumról. Christian Horner nem aggódik a Mercedes versenyképessége miatt.

„A verseny végén még 23 másodperccel voltak lemaradva. Nagy lépést tettek előre, de még nekünk is van néhány dolog a gyárunkban. Nagy frissítésen ment keresztül, de a szezon további részében még mi is készülünk frissítéssel. Biztos vagyok abban, hogy a Mercedes nagyot fejlődött. Ők egy remek csapat. A szezon második felében nyomás alá helyezhetnek minket. Csak meg kell nézni Lando gyors körét. A Mercedes pedig a versenyen tűnik jónak. A Ferrariknak nem volt olyan a tempójuk, mint gondoltuk. Nehéz megmondani, hogy más pályákon ki, hol lesz.”- árulta el Christian Horner.