A Red Bull arra kérte Verstappen-t, hogy ne próbáljon meg rámenni az egy pontot érő gyors körre. A holland pilóta nem hallgatott csapatára és mégis teljesítette e gyors körét.

Max Verstappen szerint nem tett semmi rosszat, amikor a Spanyol Nagydíjon a csapat kérésének ellenére teljesítette a leggyorsabb kört. A holland pilóta azt tette, amit a csapat kért tőle. Miért nem akarta a Red Bull, hogy teljesítse ezt a gyors kört? Verstappen többszörös pályaelhagyásért megkapta a fekete fehér zászlót. További szabálysértés öt másodperces büntetést vont volna maga után.

Gianpiero Lambiase versenymérnök, tudva, hogy egy ilyen büntetés milyen hatással lehet Verstappen versenyére, kérte a hollandot, hogy maradjon a fehér vonalon belül. Az előnye ekkor 15 másodperc volt Hamilton előtt. A kétszeres F1-es világbajnok azonban figyelmen kívül hagyta a csapat kérését. Verstappen a következőket mondta.

„Fehér volnalon belül tartottam az autót. Csak egy kicsivel gyorsabban mentem. Szóval nem tettem semmi rosszat. Nem tudják mekkora tempót autózok. Igen, mikor azt mondták, hogy ne teljesítsem a gyors kört, akkor azt mondtam, hogy ne zavarjanak. Meg tudom csinálni. Csak a fehér vonalakon belül kellett tartanom, de szerintem ezen már nevethetünk.A verseny után Helmuttal evettem rajta, szóval biztos vagyok benne, hogy ők is elégedettek.”- árulta el Max Verstappen.