A Scuderia a negyedik helyen áll az F1 konstruktőri bajnokságban. A 2023-as szezonjuk nagyon nehezen indult és több problémába ütköztek. A stratégia, a megbízhatósággal is akadnak gondok.

Charles Leclerc megszerezte a Ferrari egyetlen dobogós helyezését Bakuban. Ettől eltekintve csak két pole-t szerzett. Leclerc két futamot is fel kelett adjon. Az olasz csapat messze elmarad a Mercedes, a Red Bull és az Aston Martin teljesítménye mögött. A korábbi F1-es futamgyőztes Ralf Schumacher a Ferrarit a sport problémás gyerekének nevezte. Azt javasolta, hogy a Scuderia „elfelejtse ezt a szezont”.

„Amikor megkérdeztem tőle, mennyi időbe telik, amíg a Ferrari utoléri az élmenőket, ez volt a válasz: „Először is. Azonosítanunk kell a problémát. aztán tudjuk megmondani, hogy mennyi időbe telik míg felzárkózunk. Nem igazán tudják, mi a probléma. Már egy éve az volt a probléma, hogy túl gyorsan koptatják az abroncsokat. Barcelonában pedig a kvalifikáción is lassúak voltak. A Ferrari és Vasseur előtt nehéz út áll. Jelenleg azon dolgozik, hogy néhány új embert hozzon a csapatba. Eltarthat egy darabig. Ez a munka meghozza gyümölcsét. Szóval lehetséges, hogy a Ferrari lemond erről a szezonról.”- árulta el Ralf Schumacher.