A Spanyol Nagydíjon úgy tűnt, hogy a Mercedes közelebb került a Red Bull teljesítményéhez. Helmut Marko másképp látja. A bikák tanácsadója szerint egyik rivális sem került hozzájuk közelebb.

A Red Bull dominánsan kezdte a 2023-as évet. Az első pár futamon az Aston Martin pilótája, Fernando Alonso végzett a harmadik helyen a bikák után. A Spanyol Nagydíj után Alonso hátránya már 70 pont. Helmut Marko úgy véli, hogy a Red Bull előnyét a Forma-1-es bajnokságban növelte. A riválisok nem kerültek hozzájuk közelebb. Csak folyamatosan változik a mögöttük lévő erősorrend.

A konstruktőri bajnokság második helyéért folyó szoros küzdelem azt jelenti, hogy a riválisok erősorrendje folyamatosan változik. Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója úgy véli, hogy a Mercedes, az Aston Martin és a Ferrari csatája csak segített a Red Bull-nak. „A versenytársak frissítései csak összekavarták az erősorrendet. Nem akarok arrogáns lenni, de nem kerültek hozzánk közelebb. A mögöttünk lévő sorrendet kavarták össze. Ez nekünk is jó. Így versenyről versenyre növelhetjük az előnyünket a bajnokságban.”- árulta el Hamut Marko.