Carlos Sainz hazai futamán a második helyről vághatott neki a Spanyol Nagydíjnak. Szeretett volna pódiumra állni, de autója ezt nem tette lehetővé. Kanadában már szeretne a dobogón pezsgőzni.

Carlos Sainz esetében nem a pontszerzés volt a kérdés. Sokan arra voltak kíváncsiak, hogy a második helyről rajtolva képes lesz-e pódiumra állni. A Ferrari tempója vasárnapra jelentősen visszaesett, így végül be kellett érnie az 5. pozícióval. A spanyol az El Larguero műsorának nyilatkozott az érzéseiről.

„Egy nehéz hétvégén az 5. helyen végeztünk. Nagyon magas szinten versenyzünk, de az autó…Tudom, hogyan kell azonban gyorsan továbblépni. Csak Ausztráliát nem tudtam kiverni a fejemből, mert hülye módon pontokat vesztettem, és ez nagyon kihatott rám. Az év nagyon bonyolultan indult. Azonban nem panaszkodhatok, jól haladok. Az autó, amit a Red Bull készített, az egyik legdominánsabb, amit valaha is készítettek, és úgy tűnik, a Mercedes is megtalálta a helyes irányt. Mi nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk. Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy megértsük, hogy a Red Bullt nagyon nehéz utolérni ebben a szezonban. Megpróbáljuk, de ez nem jelenti azt, hogy nem fog sikerülni, vagy hogy nem nyerhetünk futamot. Max-ot nehéz hibára kényszeríteni. Nyomás nélkül versenyeznek. Barcelona volt a legrosszabb pálya számunkra, és dühös vagyok, mert ez a hazai futamom. Kanada más lesz, ott a dobogót célzom meg.”- árulta el Carlos Sainz.