Az F1 Barcelona után Kanadába utazik. Imolát után Kanadában is nagy a baj, ahol nem az árvíz, hanem az erdőtüzek okozzák a problémát. Az erdőtüzek főleg a nagyobb városokat érintik. Kérdések merültek fel a jövőhéten sorra kerülő Kanadai Nagydíjjal kapcsolatban.

Kanadában több mint 400 helyen erdőtüzek égnek, ami elég az országban elég nagy gondot okoz. A nagyobb városokat füst lepte el. A füst egészen New Yorkig jutott el, amit két napig narancssárga szmogköd borított. Emberek millióinak azt tanácsolták, hogy viseljenek maszkot. Szerda este New Yorkban és Philadelphiában is elhalasztották a Major League Baseball-mérkőzéseket.

Az Environment Canada szerint csütörtökön Torontóban romlottak a körülmények. A F1Hírek.com értesülései szerint jelenleg semmi sem utal arra, hogy veszélyben lenne a Kanadai Nagydíj. A futam a a montreali Circuit Gilles Villeneuve pályán lesz, ami június 16. és 18. között kerül megrendezésre. A következő két napra esőt várható, ami tovább enyhítheti az erdőtüzeket. Az F1 szóvivője azt mondta: „Minden érintett biztosított bennünket arról, hogy Montrealban más állapotok uralkodnak. Nincs kockázat és a levegő minősége jó.”