Korábban több nemzetközi hírportál is arról írt, hogy Sergio Perez helye veszélybe kerülhet. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ezt nonszensznek nevezte.

A világbajnoki cím idén két pilóta között dőlhet el. Max Verstappen és Sergio Perez csaphat össze a címért. Az utóbbi pilóta esélyei egyre halványabbak. A szezon elején még szoros volt a küzdelem. Öt futamból kettőt Perez nyert meg. Monacóban és Barcelonában hibázott. Ezt Verstappen kihasználta és növelte előnyét a pontversenyben. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója azonban elutasította a Perez csapatnál betöltött szerepével kapcsolatos aggodalmakat. Az F1-Insidernek következőket mondta:

„Sergio helye soha nem volt és nem is lesz veszélyben. Fontos eleme az idei évre kitűzött célok elérésében. Szeretnénk az első és a második helyen végezni a pilóták bajnokságában, és a lehető leggyorsabban megszerezni a konstruktőri bajnoki címet. Miami és Monaco meglehetősen gyenge teljesítménye után csak emlékeztettem Sergiót, hogy a munkájára kell koncentrálnia. Ott nem használta ki a benne rejlő lehetőségeket. Max-ot nagyon nehéz legyőzni, de a rajtrácson most ez senkinek sem sikerül. „Ezért önmagára kell koncentrálnia, és nem próbálnia legyőznie Max-ot. Ki kell használnia azokat a napokat, amikor Max-nak nem mennek simán a dolgai.”- árulta el Helmut Marko.