Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost elárulta, hogy a csapattól távozó Pierre Gasly helyére Mick Schumacher-t szerették volna szerződtetni. Nem pedig Nyck de Vries-t

Mick Schumacher két évet a Haas csapatnál versenyezhetett. A hétszeres bajnok fiának 2022-ben teljesíteni kellett volna ahhoz, hogy meghosszabbítsák a szerződését. A többszörös autó törése azonban arra késztette Gene Haas-t, hogy megváljanak tőle. Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost elárulta, hogy ő Mick Schumacher-t szerette volna szerződtetni Pierre Gasly helyére, de kérését elutasították. A Red Bull Nyck de Vries-t választotta.

„Mick Schuamcher nem kapott lehetőséget erre az évre. Számomra eredetileg egyértelmű volt, hogy a pilótapáros Gasly és Yuki Tsunoda lesz. Aztán hirtelen Pierre az Alpine-t választotta. Így marad egy üres hely az AlphaTauri-nál. A monzai futamig nem tudtuk, hogy ki lesz Pierre utódja. „Logikusan Mick Schumacherre gondoltam, mert szerintem sokkal jobb, mint ahogyan azt a külvilág jelenleg látja. eAz AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azt sugallta, hogy Pierre Gasly helyére elsőként Mick Schumachert választotta, nem pedig Nyck de Vries-t. Ezt elutasították, és most Nyck de Vries-t szerződtettük. Így döntött a Red Bull. Nincs miről beszélni.”- árulta el Franz Tost.